ORAȘUL MEDIEVAL SIBIU & I GIARDINI DI ZOE 26.07.2025-27.07.2025
Circuit 2 zile în Vălcea, Sibiu, Hunedoara, Gorj
Muzeul Satului Vălcean, Tur pietonal în Sibiu, I Giardini di Zoe, Cetatea Deva, Muzeul Trenulețelor ,, Valentin Banciu”, Cetatea Corvinilor, Coloana Infinitului, Masa Tăcerii, Poarta Sărutului, Pădurea Colorată, Căsuța Răsturnată
PERIOADA: 26.07.2025-27.07.2025
Tarif: 430 RON / persoană
SE POATE ACHITA CU CARD DE VACANȚĂ
Haideți să profităm de o scurtă vacanță și să ne bucurăm din plin de timpul liber! Să participăm și să descoperim minunăția naturii încărcându-ne sufletul cu voie bună și bucurie. Obiectivele turistice și istorice, aerul ozonat, peisajele frumoase, mișcarea în natură, ne va îmbunătăți atitudinea și optimismul. Mai mult decât atât, vom avea posibilitatea să cunoaștem oameni noi și să legăm prietenii ! Hai cu noi !
Plecare ora 06:00 din București, Stația de metrou Timpuri Noi – Benzinăria Mol-TIMPURI NOI, pe ruta București – Pitești – Rm.Vâlcea – Sibiu – Deva
Ziua 1: Plecare ora 06:00 din București către Deva. Vom vizita Muzeul Satului Vâlcean, ne vom plimba prin orașul medieval Sibiu, vom admira frumoasele grădini ,,I Giardini di Zoe”, Cetatea Devei.
Muzeul Satului Vâlcean, respectă satul autohton Vâlcean, toate bine conservate, pentru a păstra universul spiritual unic, în care realitatea se împletește cu mitul, dând viață celei mai sincere exprimări a românismului autentic. Gospodăriile au fost amplasate ținând cont de formele de relief ale zonei, punănd în valoare preocupările tradiționale, meșteșuguri, tehnici populare oferind imaginea nealterată a satului vâlcean.
Sibiul medieval, cu o moştenire istorică de peste 900 de ani, poate fi numit orașul cu cel mai bogat patrimoniu istoric și arhitectural din România, a reprezentat unul dintre cele mai importante și înfloritoare orașe din Transilvania, fiind centrul coloniștilor sași stabiliti în zonă. Încă de la începuturile sale, a fost un centru predilect al meşteşugarilor. În plimbarea noastră vom vedea Turnul Fierarilor, Turnul Dulgherilor, Turnul Olarilor, Turnul Archebuzierilor, străzi și clădiri vechi de peste 200 de ani, Catedrala Ortodoxă Mitropolitană Sfânta Treime, considerată și Biserică Bizantină, Pasajul Scărilor, Turnul Scărilor, Catedrala Evanghelică Sfânta Maria, Podul Minciunilor, Piața Mica, Turnul Sfatului, Piața Mare.
I Giardini di Zoe, proiectul de suflet al proprietarului, domnul Giovanni Salvatelli, un italian din zona Ancona, conceput după planuri proprii, pe care le-a dezvoltat fără nici un ajutor specializat. Din anul 2018, I Giardini di Zoe a devenit obiectiv turistic, reușind să își câștige popularitatea prin îmbinarea armonioasă a plantelor cu obiectele decorative aduse din Italia (vase, coloane și fântâni din materiale naturale cum ar fi travertinul și piatra vulcanică numită Peperino, sau obiectele din fontă care au fost cumpărate din anticariate și recondiționate ). A ajuns cea mai frumoasă grădina aristocrată din România.
Cetatea Deva, una dintre cele mai importante fortificaţii ale Evului Mediu din Transilvania și una dintre atracțiile de prim rang din județul Hunedoara, atestată documentar în anul 1269. Cu o arhitectură în spirală, caracteristică cetăților de munte și amplasarea la înălțime a făcut-o să fie considerată de oamenii de arme ai vremii aproape invincibilă. În plus, ea oferă o panoramă strategică pe mare parte din Valea Mureșului, Valea Streiului, până departe, spre sud, în Ținutul Pădurenilor. Turnul porții, curtea mică, magazia de arme, palatul princiar, pivniţele, corpul de gardă, arestul, temniţa, ne vor întoarce in timp, iar panorama asupra orașului ne va încanta sufletul.
Cazare Hotel Sarmis 3 * – Deva
Ziua 2: Mic dejun. Plecare ora 09:00 din Deva către București. Vom vizita Muzeul Trenulețelor ,, Valentin Banciu”, călatorim în timp prin Cetatea Corvinilor, vom face fotografii plimbându-ne și admirând Coloana Infinitului, Masa Tăcerii, Poarta Sărutului, vom fi una cu natura în Pădurea Colorată și actori de film SF în Căsuța Răsturnată.
Muzeul trenulețelor „Valentin Banciu”, o lume magică a miniaturilor cu o colecție impresionantă de 18.000 de piese. Sunt expuse în patru diorame mari cu diverse scene rurale sau urbane, cu ferme, gări sau staţiune de sky, sute de replici de locomotive, viaducte, garnituri de tren, maşinuţe şi motociclete, piese valoroase adunate din toată lumea. Acestea sunt expuse în patru încăperi, într-un decor de poveste iar vizitatorii sunt plimbaţi prin toate cele patru anotimpuri.
Cetatea Corvinilor, devenit castelul celui mai strălucit rege al Ungariei medievale, Matia Corvin. Impresionează prin prezenţa sa, este considerat cel mai mare monument medieval din sud-estul Europei și castelul unde ar fi fost întemnițat Vlad Țepeș. Este supranumit și “Legenda vie a Transilvaniei” iar povestea Castelului Corvinilor începe din anul 1409, fiind comparabil cu alte construcții ale vremii din centrul și vestul Europei. Îmbina elementele de arhitectură militară cu cele specifice arhitecturii civile, castelul este o construcție impunătoare, cu turnuri, bastioane și un donjon.
Coloana Infinitului, inaugurată la 27 octombrie 1938, face parte din trilogia Ansamblului Monumental din Târgu Jiu realizat de marele sculptor Constantin Brâncuşi, alături de Poarta Sărutului şi Masa Tăcerii. Are înălţimea de 29,35 m şi a fost realizată din fontă, metalizată cu alamă. Ea este compusă din 15 module octaedrice suprapuse, la care se adaugă două jumătăţi de modul, situate la extremităţile superioară şi inferioară. Fiecare modul are înălţimea de 180 centimetri. Coloana are un nucleu metalic din ţeavă pătrată şi o fundaţie de beton cu adâncimea de 5 metri. Sculptura este dedicată soldaţilor români căzuţi în Primul Război Mondial în luptele din 1916 de la malul Jiului.
Poarta sărutului, amplasată pe aleea de la intrarea din parcul orașului, dăltuită din piatră poroasă, alcătuită din coloane groase, paralelipipedice, ce sprijină o arhitravă cu dimensiuni mai mari decât ale coloanelor, având lățimea de 6,45m, înalţimea de 5,13m și grosimea de 1,69m. Pe feţele fiecărei coloane se regăsește simbolul sărutului, doua jumatăţi ale unui cerc, atât de caracteristic operei lui Brâncuși. Poarta sărutului arată că un arc de triumf, simbolizând triumful vieţii asupra morţii.
Masa Tăcerii, una dintre cele mai cunoscute sculpturi ale maestrului Constantin Brâncuși alcătuită dintr-o masă circulară de piatră cu 12 scaune. Masa Tăcerii reprezintă locul în care soldații se adună în tăcere înainte de luptă, fiind de asemenea un omagiu pentru soldații căzuți în Primul Război Mondial. De asemenea, Masa Tăcerii are câte un scaun pentru fiecare lună din an, iar forma acestora de clepsidră semnifică trecerea timpului.
Pădurea colorată, nu este lucrarea naturii, ci a unui artist care a văzut divinitatea în natură. Peste 600 de copaci au fost pictaţi în culori vii, de artistul Mihai Ţopescu. Pictorul a folosit o vopsea ecologică, pentru a nu dăuna scoarţei arborilor. Verdele intens al pădurii si feeria de culori ne va îndemna la visare.
Căsuța răsturnată, o căsuță cu susul în jos ! Căsuța are practic tot ce-ți trebuie, doar că obiectele de mobilier și nu numai, sunt puse invers. Bucătăria este complet mobilată și dotată, dormitorul are un pat mare, noptiere și chiar o veioză, iar baia este și ea amenajată cu tot ce ai avea nevoie ca să locuiești. Pe podea nu se regăsește mai nimic, iar pe tavan vedem parchet și mobilă. Acest obiectiv turistic a fost inspirat dintr-o altă țară.
La finalul acestor minunate călatorii, revenim acasă cu experiențe pe care cu siguranță nu le vom uita niciodată !
Să călatorim, să socializam, să petrecem, împreună cu AVALONIA TRAVEL!
PRETUL : 430 lei loc in camera dubla / tripla
- pentru rezervare se achită un avans de 200 lei /persoană, în termen de 5 zile de la înscriere;
- diferența de 230 lei se achită cu 15 zile înainte de plecare;
TARIFUL INCLUDE:
- Călatorie cu autocar sau microbuz clasificat pentru transport intern și internațional, în funcție de numărul de participanți;
- Ghid de turism atestat și insoțitori de grup în excursie;
- 1 nopte de cazare la hotel / cazare în camera dublă/tripla + 1 mic dejun;
TARIFUL NU INCLUDE:
- Cheltuieli personale sau alte servicii nemenționate ca fiind incluse în prețul excursiei;
- Bilete de intrare la obiective;
- Asigurarea medicala si Storno (se recomanda);
- Taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata, se va achita cash de catre turisti la receptie;
- Bilete de intrare Muzeul Satului Valcean (+/- 10 lei/p)
- Bilete de intrare I Giardini di Zoe (+/- 10 lei/p)
- Bilete de intrare Cetatea Deva (Adult +/- 35 lei/p),(Pensionar+/-17lei/p),(Elev+/-8lei/p);
- Bilete de intrare Castelul Corvinilor (Adult+/-35 lei/p),(Pensionar+/-23lei/p),(Elev+/-8lei/p);
- Bilete de intrare Muzeul trenulețelor „Valentin Banciu”(Adult+/-20lei/p),(Elev+/-14lei/p);
- Bilete de intrare Casuta Rasturnata (Adult+/-15 lei/p),(Elev+/-10lei);
- Orice alt serviciu care nu este mentionat;
SUPLIMENTE ȘI REDUCERI:
- Supliment cameră single 100 lei.
TARIFE COPII:
- Copiii cu varste intre 6 ani – 12 ani, cazati cu doi adulti beneficiaza de mese, loc in autocar, pat suplimentar, achita 90% din tariful pachetului.
- Copiii cu varsta peste 12 ani sau copii insotiti de un singur adult (indiferent de varsta) achita tarif intreg.
MODALITAȚI DE PLATĂ:
- Se poate achita la una din sucursalele Băncii BCR sau prin transfer bancar în contul agenției: avans 200 lei din tariful excursiei in termen de 5 zile de la rezervare iar diferența de 230 lei, cu 15 zile înainte de plecare;
- Excursia se achitată integral înainte de plecare;
Tariful este valabil pentru un număr de minim 30 turisti.
În cazul nerealizării numărului minim de participanți menționat, agenția își rezervă dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea înscrierii la altă excursie.
NOTĂ:
- Locurile în autocar se distribuie începând cu a doua banchetă în ordinea achitării avansului.
- Evenimentul se organizează indiferent de condițiile meteo, cât timp nu este pusă în pericol siguranța participanților;
- În cazul în care evenimentul va fi anulat, persoanele care s-au înscris vor fi anunțate cu cel puțin 2 zile înainte;
- Ghidul/conducătorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului;
- Conform reglementărilor interne și internaționale, serviciile de ghidaj în interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de către ghizii locali;
- Tarifele de intrare la obiectivele turistice se achită la fiecare în parte în moneda locală și se pot modifica de către autoritațile locale independent de agenție;
- Agenția nu este răspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; în cazul în care aceste situații nedorite apar, turistul are obligația de a depune personal plăngere la organele competente;
- Efectuarea parțială sau integrală a oricarei sume prin intermediul bancar reprezintă acceptarea pe deplin a termenilor si conditiilor prevazute in contractul de prestarii servicii turistice (disponibil pe site);
- Pentru grupuri mai mici de 30 persoane, transportul se va realiza cu minibus;
- Excursia se organizează cu un număr minim de 30 persoane;
- Prezentul program este parte integrantă a contractului de prestări servicii turistice încheiat;
Renunţări, penalizări:
- 50% din prețul pachetului de servicii dacă renunțarea se face cu mai mult de 30 de zile calendaristice înainte de data plecării, (data indicată în eveniment prevalează acestui număr de zile);
- 100 % din prețul pachetului de servicii dacă renunțarea se face într-un interval mai mic de 30 zile înainte de plecare, cu posibilitatea să îți aduci înlocuitor (se poate schimba numele perticipanților la excursie).
- 100 % din prețul pachetului de servicii pentru neprezentarea la program indiferent de motivul invocat.
- 100 % din prețul pachetului de servicii când Călătorul nu poate pleca în călătorie pentru ca documentele personale necesare efectuării călatoriei nu sunt complete sau nu sunt conforme cu cerințele normelor legale în vigoare, când călătorul este întors de la granițele României de către poliția de frontieră din motive ce nu țin de Agenție sau Călătorul nu este acceptat de către organele de frontieră din țara de destinație (valabil pentru călătoriile in afara României).
- 100% din prețul pachetului de servicii în cazul în care plata pentru serviciile turistice interne a fost făcută parțial sau integral cu vouchere/card de vacanța.
- 100% pentru biletele de avion.
- Daca anularea se face din partea agenției, din orice motiv, suma achitată se calculează la o altă excursie/ destinație/ eveniment.
Preţ/persoană
430 lei
↳ număr persoane
Pentru infomații și rezervări ne puteți contacta la numarul de Telefon și WhatsApp:
0742-011-127