PAȘTE PARALIA KATERINI  2025 - 6 ZILE/4 NOPȚI

PAȘTE PARALIA KATERINI  2025

17.04.2025 – 22.04.2025

Pret: 250 eur, transport, 6 zile/4 nopți cazare, mic dejun, ghid de turism

 

BONUS Tur Salonic

  BONUS Muntele Olimp

 BONUS Mănăstirea Dyonissos  

BONUS Mănăstirea Sfântul Efrem Sirul

 

            Paştele este cea mai veche şi importantă sărbătoare a creştinătăţii, care a adus omenirii speranţa mântuirii şi a vieţii veşnice, prin sacrificiul lui Iisus Hristos, fiind sărbătorit încă din epoca apostolică. Sfânta Scriptură a Noului Testament spune că Iisus Hristos, înainte de a pătimi, a prezis de mai multe ori că va fi răstignit, dar a treia zi va învia, iar minunea s-a întâmplat ! Lasă-ți telefonul și laptopul la o parte, supărarea, grija și îndoiala, pentru că vom face totul să simți că ești într-un vis frumos, că ești iubit și dorit, că iți dorești să iubești viața! 

Ziua 1 Joi – 17.04.2025 : 

București – Giurgiu – Ruse – Sofia – Kulata – Salonic – Paralia Katerini

Ne întâlnim la ora 20:00, în București – Stația de metrou Timpuri Noi – 𝐁𝐞𝐧𝐳𝐢𝐧ă𝐫𝐢𝐚 𝐌𝐨𝐥-𝐓𝐈𝐌𝐏𝐔𝐑𝐈 𝐍𝐎𝐈.

Plecăm la ora 20:30, pe traseul: Giurgiu – Ruse – Sofia – Kulata – Salonic – Paralia Katerini

Traversăm Bulgaria în timpul nopții și ne îndreptam către Grecia.

Grecia, oficial Republica Elenă, cunoscută încă din antichitate și sub denumirea de Elada, o destinație de vacanță renumită la nivel mondial, aflată pe locul 15 în lume dupa numărul de vizitatori. Stațiuni agitate, peisaje stâncoase, plaje ascunse, orașe antice , istorie și cultură, toate recunoscute la nivel mondial.

 

Ziua: 2 Vineri – 18.04.2025 :

Grecia – Salonic – Paralia Katerini

Sosire în Salonic în cursul dimineții. Bonus: Vizităm : Biserica Sf. Dumitru (Moaștele Sf. Dumitru) iar apoi ușor,ușor cu pas relaxat într-un tur pietonal, vom admira și fotografia Muzeul în aer liber Forumul Roman, Parcul de joacă Aristotel, Biserica Bizantină Sfânta Maria, Statuia lui Eleftherios, Parcul și Statuia lui Aristotel, Arcul lui Galerius, Rotonda, Turnul Alb.

Plecare către Paralia Katerini. Cazare în Paralia Katerini

Salonic – unul dintre cele mai atrăgătoare, mai primitoare și pline de viață orașe ale Greciei. Thessaloniki, nume luat după cel al sorei lui Alexandru cel Mare, fondat în anul 316 I.H. este al doilea oraș ca marime dupa Atena. Este socotit capitala provinciei Macedonia și a Greciei de Nord.

Biserica Sântul Mare Mucenic Dimitrie, sfânt cunoscut si sub denumirea de „Izvorâtorul de Mir”, închinată sfântului ocrotitor al orașului, datează încă din perioada în care Tesalonicul era cel de-al doilea mare oraș din Imperiul Bizantin. Este unul dintre principalele puncte de atracție ale orașului Tesalonic, mulțime de pelerini venind aici să se închine moaștelor sale izvorâtoare de mir. Biserica face parte din sit-ul paleocreștin și al monumentelor bizantine din Tesalonic, fiind trecută în lista Patrimoniului Mondial UNESCO încă din anul 1988. 

Forumul Roman, cunoscut și sub numele de ” Ancient Agora “ a fost construit de romani la sfârșitul primului secol d.Hr, odată cu Palatul Galerian. Complexul a fost centrul vieții politice și publice din Salonic. Artefactele frumoase și siturile arheologice ne fac sa visăm la trecutul istoric al orașului.

Statuia lui Eleftherios Venizelos, prim-ministru și lider eminent al mișcării de eliberare a Greciei în timpul primului război mondial. El a hotărât intrarea Greciei în război de partea aliaților iar la final țara a câștigat importante teritorii.

Piața Aristotelous este situată în centrul orașului șI este cea maiominateă șiominată piața din Salonic, construită la sfârșitul secolului al XIX-lea. Este una dintre cele mai mari piețe din Grecia, cu o suprafață de aproximativ 12.000 de metri pătrați. Piața esteominateă de o statuie a lui Aristotel și de două coloane, denumite“”Stâlpii lui Olim””.

Arcul lui Galerius, (Apsida Galeriou) este un monument istoric important, construit în secolul al IV-lea d.Hr. de împăratul roman Galerius, ca parte a unui complex monumental care a inclus Rotonda lui Galerius și Palatul Galerius. Se spune că împăratul roman Galerius, fiind de origine dacă, a transformat Salonicul în a doua capitală a Daciei, oraşul fiind reşedință al împăratului.

Rotonda lui Galeriu, sau Biserica Rotonda, închinată Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, face parte dintr-un sistem arhitectural mai mare, alături de Arcul de Triumf al lui Galeriu și de Palatul Roman. Numele bisericii i se trage de la forma ei circulară. Inițial, clădirea a fost zidită, fie drept mausoleu imperial, spre a servi ca mormânt împăratului, fie ca templu închinat lui Zeus, ori zeului samotrac Cabeirus, fiul lui Hefaistos. În vremea ocupației otomane, Rotonda a fost folosită drept moschee. Unul dintre minaretele acelei moschei se păstrează până astăzi.

Turnul Alb sau Turnul Însângerat, este monument și muzeu, are forma unui cilindru cu diametrul de 23 m și o înălțime de 34 m, deasupra căruia este amplasat un turn mai mic cu diametrul de 12 m și înălțimea de 6 m. A fost timp de secole parte componentă a zidului Salonicului, separând Cartierul Evreiesc de cimitirele musulmanilor și evreilor. Zidurile orașului au fost demolate în 1866. Folosit de la garnizoană și închisoare, până la centru de comunicații, depozit sau laborator meteo. Alături de Turnul Alb se află și Statuia regelui Macedoniei, Alexandru cel Mare, 

Ziua: 3 Sămbătă – 19.04.2025 :

Paralia Katerini

Mic dejun. Timp liber sau excursie opțională la Complexul Monahal de la Meteora; Seara vă invităm să participați la Sfânta Slujbă a Învierii – Biserica din Paralia Katerini.

Cazare în Paralia Katerini.

Complexul Monahal Meteora, situat în câmpia Thesaliei, în apropiere de Kalambaka, între munții Koziakas și Antichassia, este unul din cele mai cunoscute centre monahale ale Răsăritului crestin. Este cel de-al doilea centru religios al Greciei, după Muntele Athos, în totalitate pământ sfânt, loc sfânt zidit și păzit de Dumnezeu, pentru că s-a sfințit fiecare stâncă, fiecare peșteră, fiecare piatră, pentru ca o mulțime de cuvioși așcetici și martiri s-au rugat și      s-au îndumnezeit pe stâncile și vaile acestui loc. Stâncile Meteorei poartă pe vârfurile sale înalte de peste 600 de metri mai multe mănăstiri bizantine din secolul al XIV-lea care mângâie cerul, “suspendate în aer”. 

HRISTOS A ÎNVIAT !

 

Ziua: 4 Duminică – 20.04.2025 :

Paralia Katerini

Mic dejun. Bonus : Excursie prin lăcașul zeilor, Muntele Olimp. Vom intra în atmosfera unui peisaj montan excepțional și vom contempla ,,Cada lui Zeus”. Bonus : Mănăstirea Sfântului Dyonissos; Mănăstirea Sfântul Efrem Sirul.

Cina festivă de Paște!

Cazare în Paralia Katerini.

Muntele Olimp, este cel mai înalt munte al Greciei și pentru că baza acestuia se află la nivelul mării, este considerat a fi unul dintre cei mai înalți munți din punct de vedere topometric, din Europa. Potrivit legendelor, Olimpul a fost locuința celor doisprezece zei care domneau peste lumea antică printre care se numără Zeus, Hera, Atena și Apollo, fiind locul de întâlnire dintre cer şi pământ.

Cada lui Zeus, conform mitologiei grecești, acesta este locul unde Zeus se îmbăia cu nimfele alaturi de pământence, pentru a se ascunde de Hera. Aproape de vârful muntelui, este un loc plăcut, aflat într-un mic defileu muntos ,,pictat” cu flori de colt.

Mănăstirea Sfântul Dionisie, așezată la o altitudine de peste 900 de metri, pe Muntele Olimp.  A fost întemeiată în anul 1542 de către Sfântul Dionisie din Olimp, un ieromonah isihast care s-a nevoit la Meteora si Sfântul Munte Athos (unde a fost stareț al Mănăstirii Filoteu) dar care a ales Muntele Olimp drept loc de nevoință și misiune pentru tot restul vieții sale pământești. Mănăstirea s-a bucurat de o viața monahală continuă, iar astăzi, în ansamblul mănăstiresc fac parte chiliile, ateliere, sala de mese (trapeza) și biserica principală, unde sunt oficiate slujbele zilnice. Între odoarele de mare preț ale mănăstirii se numară mâna dreaptă a Sfantului Dionisie din Olimp.

Mănăstirea Sfântul Efrem Sirul este o mănăstire ortodoxă aflată la o distanță de douazeci de kilometri de Muntele Olimp, întemeiată în anul 1983. A cunoscut o dezvoltare deosebită în ultimii ani, nenumărați pelerini trecând pragul acesteia, spre a se închina și săruta Moaștele Sfântului Efrem Sirul. Sfântul Efrem Sirul este un sfânt cuvios care s-a nevoit în nordul Mesopotamiei, în cadrul secolului al IV-lea. Născut în jurul anului 306, în localitatea Nisibe, și trecut la cele veșnice în data de 9 iunie 373, în localitatea Edessa, Cuviosul Efrem este pomenit de Biserica Ortodoxă în ziua de 28 ianuarie.

Ziua: 5 Luni – 21.04.2025 :

Paralia Katerini

Mic dejun. Timp liber sau optional orașul Edessa numit și ,,Orașul Apelor” apoi ne îndreptăm către Băile termale din Pozar.

Cazare în Paralia Katerini.

Edessa, oraşul apelor, a fost unul din cele mai importante centre antice grecești, datorită resurselor sale naturale și amplasării strategice. În ciuda perioadelor de cucerire, oraşul și-a păstrat tradițiile și frumuseţea naturală unică, fiind și azi unul dintre cele mai frumoase orașe din Grecia. Renumit pentru cascadele sale gălăgioase şi înspumate, oraşul Edessa este unul dintre cele mai pitoreşti oraşe ale Greciei. Este situat la înălţimea de 320 de metri, cu numeroase cascade, centrul istoric, siturile arheologice, biserica Adormirea Maicii Domnului, ruinele bisericilor creștine timpurii si a celor bizantine din Oraşul de Jos, Logos sau Moscheea Yeni (singura moschee rămasă în picioare) toate acestea sunt doar câteva atracții care stârnesc interes în rândul turiștilor. Cascadele sunt amenajate într-un parc fermecător.

Pozar, statiune renumită înca din perioada antică pentru  izvoarele termale, în care nu trebuie să ratăm o porţie de relaxare într-o zonă montană, cu cascade şi izvoare termale naturale folosite din Antichitate. Aici obişnuia însuşi Alexandru cel Mare să-și adune soldații pentru a-şi vindeca rănile şi a-şi recăpăta forţele consumate de-a lungul numeroaselor lupte. Apele izvoarelor au temperaturi de aproximativ 37 de grade, de unde și vechea denumire “Pozar” care înseamnă “sub foc”. Proprietăţile benefice ale izvoarelor Pozar au fost menţionate încă de pe vremea istoricului Herodot, cât şi în scrierile părintelui medicinei moderne, Hipocrate, care chiar a introdus aceste băi termale în tratamentele sale.

Ziua: 6 Marti – 22.04.2025 :

Paralia Katerini – București Romania

Mic dejun. Plecare spre țară în jurul orei 10-10:30.

Revenim acasă mai bogați în experiențe pe care cu siguranță nu le vom uita niciodată!

Descoperă!  Călătorește!  Relaxează-te! Împreună cu AVALONIA TRAVEL !

Excursia se organizează cu minim 30 de turiștiTariful este valabil pentru un număr de minim 30 de turisti. În cazul unui grup mai mic de 29 persoane (20-29 persoane) se va achita un supliment de 10 euro/ persoană.

Excursiile opționale se organizează pentru un minim de 20 de participanți.

 

Prețul: 250 euro.

– pentru rezervare sa achită un avans de 150 euro/persoană;

– până la 01.04.2025 se achită 100 euro/persoană.

Prețul include: 

– transport cu autocar clasificat pentru transport intern si internațional;

– 4 nopți cazare + mic dejun, loc in cameră dublă / triplă, hotel 3 *;

– Bonus vizită Salonic;

– Bonus Muntele Olimp;

– Bonus Mănăstirea Dyonissos;

– Bonus Mănăstirea Sfântul Efrem Sirul;

– ghid de turism atestat.

Prețul nu include: 

– cheltuieli personale;

– asigurarea medicală și Storno ( se recomandă );

– bilete de intrare la obiective;

– excursiile Optionale: Meteora 30 eur / Edessa – Pozar 30 eur / pers.

–  cina festivă Paște – 35 euro/pers

– taxa de oraș pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitată, se va achita cash de catre turiști la recepție – 1,50 eur/pers/noapte;

– aer condiționat – 5 eur/zi/camera;

– supliment 4 cine – 48eur/pers.;

– orice alt serviciu care nu este menționat;

Supliment single: 80 euro/pers;

 

 

MODALITAȚI DE PLATĂ:

  • Se poate achita la una din sucursalele Băncii BCR sau prin transfer bancar în contul agenției: avans 150 eur din tariful excursiei în termen de 3 zile de la rezervare iar diferența de 100 eur, până la 01.04.2024;
  • Excursia se achitată integral înainte de plecare;

Grup minim 30 de persoane. În cazul nerealizării numarului minim de participanți menționat, agenția își rezervă dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea înscrierii la altă excursie.

 

DOCUMENTE NECESARE CĂLĂTORIEI:

  • Conform legislației în vigoare, minorii cetățeni români pot călători în străinătate numai însoțiți de o persoană fizică majoră, cu acordul părinților ori al reprezentanților legali. Cetățeanul minor român trebuie să fie titular al unui document de călătorie individual (pașaport sau carte de identitate/ carte de identitate electronică) și poate fi însoțit de:
  • Ambii părinți;
  • Doar de unul dintre părinți care prezintă o declarație a celuilalt părinte din care rezultă acordul acestuia cu privire la efectuarea de călătorii în străinătate, pentru o perioadă care să nu depăşească 3 ani de la data întocmirii acesteia, sau, după caz, face dovada decesului celuilalt părinte;
  • Doar de unul dintre părinți, dacă părintele însoţitor face dovada faptului ca minorul i-a fost încredinţat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă;
  • Altă persoană fizică majoră, numai dacă persoana însoţitoare prezintă certificatul de cazier judiciar şi o declarație a ambilor părinţi sau a părintelui căruia minorul i-a fost încredinţat (prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă), a părintelui supravieţuitor ori a reprezentantului său legal, pentru o perioadă care să nu depăşească 3 ani de la data întocmirii acesteia.
  • Copiii sub 14 ani au nevoie de PASAPORT si NU pot parasi Romania in baza Certificatului de Nastere.
  • Agenția nu răspunde în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu.

 

 

NOTĂ:

  • Locurile în autocar se distribuie începând cu a doua banchetă în ordinea achitării avansului.
  • Evenimentul se organizează indiferent de condițiile meteo, cât timp nu este pusă în pericol siguranța participanților;
  • În cazul în care evenimentul va fi anulat, persoanele care s-au înscris vor fi anunțate cu cel putin 2 zile înainte;
  • Ghidul/conducătorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului;
  • Conform reglementărilor interne si internaționale, serviciile de ghidaj în interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali;
  • Tarifele de intrare la obiectivele turistice se achită la fiecare în parte în moneda locală și se pot modifica de catre autoritațile locale independent de agenție;
  • Agenția nu este răspunzătoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; în cazul în care aceste situații nedorite apar, turistul are obligația de a depune personal plângere la organele competente;
  • Efectuarea parțială sau integrală a oricarei sume prin intermediul bancar reprezintă acceptarea pe deplin a termenilor și condițiilor prevăzute în contractul de prestări servicii turistice (disponibil pe site);
  • Pentru grupuri mai mici de 30 persoane, transportul se va realiza cu minibus sau miniautocar;
  • Prezentul program este parte integrantă a contractului de prestări servicii turistice încheiat;
  • Grup minim: 30 persoane;

 

 

Renunţări, penalizări, despăgubiri la anularea din partea turistului:   

  • 50% din prețul pachetului de servicii dacă renuntarea se face cu mai mult de 30 de zile calendaristice înainte de data plecării, (data indicată în eveniment prevalează acestui numar de zile);
  • 100 % din prețul pachetului de servicii dacă renunțarea se face într-un interval mai mic de 30 de zile înainte de plecare, cu posibilitatea să iți aduci înlocuitor (se poate schimba numele participanților la excursie).
  • 100 % din prețul pachetului de servicii pentru neprezentarea la program indiferent de motivul invocat.
  • 100 % din prețul pachetului de servicii când turistul nu poate pleca în călătorie pentru că documentele personale necesare efectuării călătoriei nu sunt complete sau nu sunt conforme cu cerințele normelor legale în vigoare, când turistul este întors de la granițele României de către poliția de frontieră din motive ce nu țin de Agenție sau turistul nu este acceptat de către organele de frontieră din țara de destinație (valabil pentru călătoriile în afara României).
  • 100% din prețul pachetului de servicii pentru cazul în care plata pentru serviciile turistice interne a fost facuta partial sau integral cu vouchere/ card de vacanta.
  • 100% pentru biletele de avion.
  • Dacă anularea se face din partea agenției, din orice motiv, suma achitată se calculează la o altă excursie/ destinație/ eveniment.

 

PAȘTE PARALIA KATERINI  2025 - 6 ZILE/4 NOPȚI

Preţ/persoană

250 

↳ număr persoane

Pentru infomații și rezervări ne puteți contacta la numarul de Telefon și WhatsApp:
0742-011-127

Detalii Rezervare

Sign in

No account yet?

AVALONIATRAVEL.RO utilizează fișiere Cookie, continuarea vizitării acestui website reprezintă acordul dvs. în acest sens. Află aici ce sunt cookie-urile.